#2: Bruk akvarellmaling for å finne ro | Renate Lyse

#2: Bruk akvarellmaling for å finne ro

Vil du finne ro i en stressende hverdag? Visste du at ved å male får du lettere tilgang til ro? Enkelt sagt kan vi si at den venstre hjernehalvdelen tar seg av språk og analyse, mens den høyre tar seg av kreativitet, flyt og ro. I denne videoen viser jeg deg hvordan du kan male akvarell - og finne ro!

More...

For flere år tilbake fikk jeg ei bok i bursdagsgave fra mannen min. Som skapt for deg sa han, og smilte lunt. Det var boka "Drawing on the right side of the brain" av Betty Edwards. Og i den boka lærte jeg å forstå det jeg erfarte når jeg malte og tegnet: Det ble helt stille i hodet. Når jeg klarte å la være å kritisere meg selv, vel og merke. 

Det ble noe magisk med malepenselen. Tiden stoppet opp - og jeg forsvant inn i denne tidløse boblen hvor jeg fant glede og flyt. Og jeg visste denne dype gleden av å male - og roen - ventet på meg midt i en kaotisk hverdag. Det var bare å ta seg tid, noe jeg gjorde for sjelden. Det var nok derfor jeg fikk den boka i gave, fordi mannen min så hvor godt det gjorde meg.

Så jeg begynte å male mye. Store lerreter i akrylmaling. Noen henger på veggen her hjemme, men jeg har aldri vært typen til å selge det jeg lager. Jeg er typen som elsker å skape, men hater å selge. Så da jeg satte i gang sakte liv-utfordringen, som er en utfordring som går i en facebookgruppe alle kan få være med i, bestemte jeg meg for å gi bort alle maleriene mine. Og jeg skiftet fokus fra akrylmaling og de store lerretene til akrylmaling.

Akrylmaling er et fantastisk medium å jobbe med. Det er noe med måten vannet får malingen til å flyte utover og sammen på, som virker som balsam for sjelen. Og denne gleden over å male, den vil jeg dele! Derfor har jeg laget en video til deg om hvordan du enkelt kan male fine og ganske så profesjonelle bilder, med litt  hjelp av transparente ark du kan printe ut på skriveren. Finn deg et bilde på internett eller scan inn, skriv det ut på et transparent ark og bruk lyset fra vinduet til å streke opp bildet ditt rett på papiret. Enkelt. Stiling. Artig. Det er bare å sette i gang.

Her er utstyret jeg har brukt i videoen;

 • check
  OHP Transparency Film fra nobo - Colour Laser Film
 • check
  Sang akvarellmaling
 • check
  Artists' Water Colour Paper, Winsor & Newton
 • check
  Sense Soft colouring pencils
 • check
  Penselsett for akvarell

Alt er kjøpt for en billig penge hos Clas Ohlson, unntatt den transparente filmen. Den er kjøpt hos en helt vanlig bokhandler. Om de ikke har, kan de helt sikkert bestille. Eller du finner det kanskje på nettet. Bildet jeg bruker i videoen er kjøpt fra Dreamstime.

I tillegg trenger du tilgang til en laserprinter, om du kjøper en transparent film for laser. Da er det bare å begynne å male. Og har du lyst å dele det du maler, post det gjerne inne på Sakte liv-gruppa! Jeg vil gjerne se - og delt glede er dobbelt glede! 

Facebook kommentarer

Click Here to Leave a Comment Below