En podcast om sjelskraft

- Du er vakrere enn du tror

En podcast om sjelskraft

- Du er vakrere enn du tror

En podcast om sjelskraft

Terapeut med mirakler


22. Hvordan transcendere egoet?

PUBLISERT 17. MARS 2021 | RENATE LYSE | ALLE EPISODER

Har du noen gang vært forvirret over hvem du egentlig er? Bli med inn i en utforskning om hvem du er på baksiden av tankene dine - og oppdag at du har en innebygget superkraft som venter på å bli oppdaget. Del dine tanker med oss helt nederst - og legg igjen en anbefaling her.

Det finnes noen helt fantastiske unike nøkler som låser opp til en dypere kontakt med den spirituelle verden vi lever i. Og i dag skal vi utforske en av disse nøklene ved å gå inn i den tredje verden av Kabbala. I de tidligere episodene har vi vært igjennom den første og den andre verden. Og i dag skal vi gå inn i den tredje verden å utforske sinnet. I den tredje verden finner vi Hod, Netzah og Yesod, som er tre sefiroter som bidrar til å skape dynamikken i sinnet vårt.

En av de aller viktigste og fineste nøklene er å trancendere egoet. Og jeg skal være ærlig med deg å si at dette temaet er noe av det mest vanskelige jeg snakker om, og du kan kanskje høre at jeg blir nølende og at jeg leter etter ordene mine. Og det er fordi at ut fra erfaring vet jeg at når jeg skal prøve å sette ord på dette, så kommer det masse ord fordi ingen ord kan noen gang fange essensen, den virkelige dybda i det jeg prøver å formidle. Men jeg skal prøve så god jeg kan å gjøre dette på en superenkel måte. 

Så, hvis du ser for deg at du har en indre konstruksjon som vi kan kalle vår personlighet, vår identitet, så er den bygget opp av masse historier, masse erfaringer og følelser som er knyttet til det du har opplevd og til den energien du har lagret i kroppen din. Så se for deg at det er en person som har opplevd veldig mye smerte og vonde ting i livet sitt, da vil egoet være ganske tåkete. Da vil det være så tykk tåke at det er vanskelig å se igjennom egoet. Når vi trancenderer egoet, så letter tåka. Og vi kan med vårt eget fokus se igjennom til det som er på baksiden. Så vi kan si at det å trancendere egoet handler om å gjøre egoet gjennomsiktig. Det betyr ikke at vi skal kvitte oss med egoet, fordi egoet vil alltid være der. Men det som er målet, er at egoet ikke skal leve ut sin egen agenda, men heller være i tjeneste til hjertet. Så når egoet lever ut sin egen agenda, så er det som om det er en bil som kjører hit og dit, opp og ned, på ulike veier med deg sovende bak rattet. Og når vi bruker denne nøkkelen, så våkner vi opp til at det er vi som har hendene på rattet og det er vi som styrer og bruke egoet som et verktøy. 

Å trancendere egoet handler om å gjøre egoet gjennomsiktig. Det betyr ikke at vi skal kvitte oss med egoet, fordi egoet vil alltid være der. Men det som er målet, er at egoet ikke skal leve ut sin egen agenda, men heller være i tjeneste til hjertet.  

Click to Tweet

I en tidligere episode så snakket jeg om at det som skjer i den tredje verden i kabbala er at vi utvikler det jeg vil kalle et instrumentelt selv. Og i starten så er det slik at vi kommer inn i denne verden med en forståelse av at instrumentet, denne bilen har full kontroll, mens vi sover bak rattet. Så vi er ikke oppmerksomme på at det er vi som egentlig har kontrollen over instrumentet. Det er som om instrumentet, verktøyet har tatt over oss og vi er ikke bevisst instrumentet. Vi tror at vi er instrumentet. Så vi identifiserer oss ikke med den personen som sitter bak rattet og sover, men vi identifiserer oss som selve instrumentet. Vi identifiserer oss med vår personlighet, med våre historier og våre tanker om hvem vi er. Når vi stiller spørsmålet om “Hvem er jeg?” - så kommer alle interessene våre, alle historiene som definerer oss som person. Og når vi tenker en tanke, så tror vi at vi er den tanken. Kommer det noen og sier noe stygt om deg eller andre, så tror du at den tanken er sann fordi du er så identifisert med tanken. Vi tror at vi ikke har noen styring med tankene, tankene bare kommer og går. Så om noen sier at vi er en taper, så tror vi at vi er en taper og vi utformer livet som om vi er den tapende parten i alt. 

Men når vi bruker denne nøkkelen, så våkner personen som sitter i denne bilen opp og oppdager at “wow” det er noe bakenfor her. Det er noe mer, som gjør at vi våkner opp til en forståelse av at vi kan bruke instrumentet til å spille på et spekter som bidrar til å skape en helhetsopplevelse av hvem vi er. Vi kan spille på instrumentet, og det er vi som er skaperen av musikken som spiller på instrumentet. Så vi blir vår egen skaper - i stedet for at det er vi som blir skapt.

Når vi er opptatte av tankene, når vi er identifisert med instrumentet, så er det tankene som har kontrollen over oss. Men når vi har våknet opp, så oppdager vi at det er vi som kan ta kontrollen over hvordan vi ønsker å bruke tankene. Det betyr ikke at vi skal kaste tankene ut, vi trenger tankene for å navigere. Men det er kilden til de tankene vi våkner opp til. Er kilden egoet eller er kilden det autentiske selvet som kommer fra en høyere bevissthet? Og denne nøkkelen som vi finner i den tredje verdenen i Kabbala, låser opp til en forståelse av at vi ikke er instrumentet. Vi er den som spiller på instrumentet. Det er vi som er skaperen, og det er vi som kan ta kontroll over skapelsesprosessen som bidrar til å manifestere verdenen. 

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Klok og kraftfull

Hjertevarm og klok podcast som verkeleg kan utvide og nære bevisstheten om livet du ønsker. Anbefales!

Britthus

Gir ro

Renate har en behagelig stemme og forklarer så interessant og tydelig. Det tar tid å forstå det Renate snakker om og det er derfor nyttig å begynne med begynnelsen, altså med de første episodene. Kanskje er det vanskelig uansett å forstå alt, da mye av det Renate snakker om må erfares. Det som hjelper meg å forstå er at jeg har erfaring med personlig utvikling gjennom meditasjon. Dette er en podcast verd å lytte til for å finne ut om den kan være til hjelp i egen utvikling.

Sankeliv

Lytt til denne om du ønsker. Jeg syns den er helt fantastisk bra.

Mona Velten

Delta i diskusjonen:

>