En podcast om sjelskraft

Terapeut med mirakler


31. Finn ditt sjelesår med astrologi

PUBLISERT 20. MAI 2021 | RENATE LYSE | ALLE EPISODER

Hvilket sår har sjelen tatt med seg inn i dette livet - og hvordan finner du ut hva ditt sjelesår er? Del dine tanker med oss helt nederst - og legg igjen en anbefaling her.

Et mønster fra sjelen

Et sjelesår kan påvirke deg i hverdagen helt uten at du er klar over det. Sjelesåret manifesterer seg gjennom de 12 astrologiske arketypene. Dersom vi klarer å hele sjelesåret, kommer vi i kontakt med en dyp og autentisk kraft som kan transformere oss. Å finne sjelesåret kan gi oss et gjennombrudd i forhold til den illusjonen vi lever livet vårt gjennom - og som holder oss adskilt fra den vi egentlig er.

Sjelesåret er et energimønster som kopierer seg fra liv til liv, og som manifesterer seg i livet ditt her og nå. Et sjelesår som ikke er helet kan bidra til:

  • Å skape en indre konflikt som separerer deg fra å erfare din egen helhet.
  • Å skape arketyper som ligger i skyggen av din bevissthet.
  • Å skape illusjoner om hvem du egentlig er.

Gjennombruddet

Den indre konflikten blir konstruert mellom den «Jeg» som du er og den «meg selv» som er konstruert ut fra hvordan du tolker deg selv. Når tolkningen om «meg selv» blir så tung å bære på at du ikke klarer å «leve med meg selv» lengre, kan det skje et gjennombrudd som fører til at du oppdager at du ikke er dine egne tolkninger. Du er den «Jeg» som er bakenfor tolkningene. Du er den som ER. Dette gjennombruddet kalles for Sjelens mørke natt, fordi det oppleves som om du går i stykker når tolkningene om deg selv bryter sammen.


Sjelesåret kan bidra til å avsløre hvordan du tolker deg selv feil, og vise deg veien til hvem du egentlig er. 

Click to Tweet

Sjelens medisin

Sjelesåret kan bidra til å avsløre hvordan du tolker deg selv feil, og vise deg veien til hvem du egentlig er. I alles psyke finner vi et galleri med ulike arketyper som bidrar til å hjelpe oss å navigere hverdagen. Noen av disse arketypene er ubevisste, og det er spesielt en av de 12 astrologiske arketypene som bærer sjelesåret.


Kentauren Chiron

Ved å lese hvor Chiron er plassert i fødselskartet, kan du finne ut hvilken arketype som bærer sjelesåret. Du kan også få kjennskap til hvordan sjelesåret kommer til uttrykk i livet ditt. Chiron er en liten planet som går i bane rundt Saturn og Uranus. Den ble oppdaget i 1977 av Charles Kowal. Den ble først kategorisert som en asteroide - også kalt en kentaur, før den ble anerkjent som en liten planet. Det spesielle med Chiron er at den går i bane mellom det ytre verdensrommet som er skjult for øynene våre og det indre verdensrommet som vi ser med teleskop. På mange måter er det også det Chiron gjør i psyken vår; går i bane mellom det ubevisste og det bevisste. Målet til Chiron er å være en medisinmann som går inn i det ubevisste og bringer medisin tilbake til det bevisste. Denne psykiske medisinen som Chiron henter fra det ubevisste, kan bidra til å hele sjelesåret vårt. Det skjer rett og slett fordi denne medisinen får oss til å endre måten vi ser oss selv på slik at vi kan se oss selv klarere. Chiron er også en kentaur, som består av av en menneskelig del som er dødelig og en udødelig del (gudekraft) i forhold til mytene. Chiron illustrerer denne indre splittelsen som oppløses under Sjelens mørke natt. Du er egentlig udødelig. Du er din egen skaper. Din egen guru. Men for å finne denne krafta på du gjøre som Chiron gjør i de mytiske fortellingene: Du må anerkjenne hvem du egentlig er for å bli hel.

Hva er ditt sjelesår? Del gjerne dine tanker med oss!


profile-pic
profile-pic
profile-pic

Gir ro

Renate har en behagelig stemme og forklarer så interessant og tydelig. Det tar tid å forstå det Renate snakker om og det er derfor nyttig å begynne med begynnelsen, altså med de første episodene. Kanskje er det vanskelig uansett å forstå alt, da mye av det Renate snakker om må erfares. Det som hjelper meg å forstå er at jeg har erfaring med personlig utvikling gjennom meditasjon. Dette er en podcast verd å lytte til for å finne ut om den kan være til hjelp i egen utvikling.

Sankeliv

Klok og kraftfull

Hjertevarm og klok podcast som verkeleg kan utvide og nære bevisstheten om livet du ønsker. Anbefales!

Britthus

Tusen takk for fin podcast, forståelig og fine eksempler.

Randi Jensen

Delta i diskusjonen:

>