En podcast om sjelskraft

Terapeut med mirakler


32. Som å komme hjem i deg selv

PUBLISERT 2. JUNI 2021 | RENATE LYSE | ALLE EPISODER

Hvordan kan å transcendere ego ditt hjelpe deg med å komme hjem til deg selv? I denne episoden deler jeg veien jeg fant for å kunne komme tilbake til meg selv - slik at jeg ble sjelsfull, fri og sterk.Del dine tanker med oss helt nederst - og legg igjen en anbefaling her.

Det er to av deg

Av og til kan vi kjenne at det er vanskelig å leve med seg selv. Det er akkurat som om jeg ikke lenger liker meg selv. Jeg er ikke opptatt av innholdet i de to setningene. Det er oppdagelsen av at det er to av oss inne i oss selv som er viktig. Det er "Jeg" som skulle ønske at "meg selv" hadde en annen agenda. "Jeg" er den autentiske, mens "meg selv" er tankene jeg har om meg selv.

Når vi jobber med spirituell selvutvikling kommer vi til sjelens mørke natt, der "Jeg" blir oppmerksom på den makten "meg selv" har over livet mitt. Vi klarer å se igjennom hva "meg selv" egentlig er - og vi oppdater at det egentlig bare er en av disse to som er virkelige. "Jeg" er den autentiske som ser verden slik den er. Mens "meg selv" er tolkningen jeg har gjort av meg selv for å kunne fungere i den verden jeg lever i. 

Når du skifter tyngdepunktet fra å leve ut fra "meg selv" til å leve i frihet gjennom det autentiske jeg'et, kjennes det ut som om du kommer hjem i deg selv. Da har du blitt enda mer hel. Å transcendere egoet handler helt enkelt om å kunne se rett igjennom egoet, som om det er gjennomsiktig. Da lever du ikke lenger på innsiden av egoet, men du lever i stedet på utsiden av egoet som det autentiske jeg'et. Vi trenger egoet også etter at det er transcendert. Men i stedet for at vi er slaven til sinnet, er sinnet en tjener til hjertet. Egoet organiserer livet vårt hånd i hånd med det autentiske selvet.

Hva er effekten av å transcendere egoet?

  • Du opplever verden slik den egentlig er.
  • Du har ingen indre splittelse mellom "meg selv" og "den autentiske jeg".
  • Du er robust nok til å omfavne alle sider ved deg selv uten å dømme.
  • Du blir kongruent. 

Å leve et kongruent liv er en spirituell praksis.

Click to Tweet

Å leve kongruent

Når du lever med høye krav til deg selv, du lytter til andre og ikke til deg selv, du gjør det du tror du bør gjøre ut fra en tolkning av deg selv som andre har skapt, da lever du et inkongruent liv. Da er det et stort sprik mellom den ekte deg og egoet ditt. Når du lever kongruent er du ærlig ovenfor deg selv. Du lytter til din indre intuisjon og du lever ut fra ditt autentiske selv. Å leve kongruent er en hard jobb innimellom fordi det krever at du tar tøffe valg. Å leve et kongruent liv er en spirituell praksis!

Klarer du å leve kongruent? Hva opplevde du da du transcenderte egoet? Del med oss!


profile-pic
profile-pic
profile-pic

Lytt til denne om du ønsker. Jeg syns den er helt fantastisk bra.

Mona Velten

Tusen takk for fin podcast, forståelig og fine eksempler.

Randi Jensen

Klok og kraftfull

Hjertevarm og klok podcast som verkeleg kan utvide og nære bevisstheten om livet du ønsker. Anbefales!

Britthus

Delta i diskusjonen:

>