En podcast om sjelskraft

Terapeut med mirakler


33. Å gå opp nye veier

PUBLISERT 18. JUNI 2021 | RENATE LYSE | ALLE EPISODER

I en endringsprosess kommer det til et punkt hvor du må gi slipp på det gamle. I denne episoden utforsker vi hvordan det er å gå det nye i møtet, i uvisshet og i usikkerhet. Er du tøff nok til å velge noe nytt - eller søker du tilbake til det trygge? Del dine tanker med oss helt nederst - og legg igjen en anbefaling her.

Ingenting er som før

Etter å ha gått igjennom en dyp endringsprosess, kommer du til et punkt hvor du må rette blikket framover. Du er på vei tilbake til hverdagen med en så dyp innsikt at det kjennes ut som om du er forvandlet fra innsiden og ut. Hvordan vil din nye hverdag bli - etter at endringsprosessen er ferdig? Hvordan kan du integrere det nye inn i det gamle? Og hvordan kan du hindre deg selv i å sabotere deg selv?

Det er noen gode råd du kan ta med deg på den siste delen av denne reisa:

1. Du kan ikke fortsette i de gamle mønstrene, du må lage deg nye. Veien du gikk på er ikke den samme som før. Om du fortsetter i det samme sporet, så kastes du tilbake til de gamle mønstrene. 

2. Din viktigste styrke er å gå sakte, fordi du ikke vet hvor veien går. Det nye er ennå ikke manifestert; du kan bare ane at noe nytt er på vei inn. Men hvilken form dette kommer til å ta, det vet du ikke ennå. Haster du fram, så går du sannsynligvis feil. Du går inn i et nytt landskap som du ennå ikke ser. Det er som om det legger seg ei tåke over veien, og du ser bare noen få meter framfor deg. Du må sette ned farta.

3. Du trenger en ny måte å navigere i dette landskapet på, fordi veien du går på er ny. Din gamle måte å navigere på gjelder ikke på denne nye veien, fordi du har aldri gått den før. Faktisk er det dine gamle erfaringer som holder deg tilbake - og den sanne sabotøren er den i deg som klamrer seg fast til det trygge og kjente.

Skal du gå opp nye veier trenger du en ny måte å være i verden. 

Skal du gå opp nye veier trenger du en ny måte å være i verden. 

Click to Tweet

Å være modig

Det trygge for deg kan være å holde fast på noe som ikke er bra for deg; det er trygt fordi du er vant til det. Det skumle kan være å gå den veien du trenger å gå for og få det godt. Det som er det trygge er det du er vant til - selv om det er vonde erfaringer du er vant med. I stedet for å bli redd for nye forandringer, kjenn heller på at du er på vei til å bli din egen guru. I det gamle kan det være noe eller noen som har makt over deg. Nå tar du makta tilbake fordi du går opp en ny vei i livet ditt. Og det mest skumleste av alt kan være å bli kjent med hvor fantastisk sterk og vakker du egentlig er. 


profile-pic
profile-pic
profile-pic

Klok og kraftfull

Hjertevarm og klok podcast som verkeleg kan utvide og nære bevisstheten om livet du ønsker. Anbefales!

Britthus

Gir ro

Renate har en behagelig stemme og forklarer så interessant og tydelig. Det tar tid å forstå det Renate snakker om og det er derfor nyttig å begynne med begynnelsen, altså med de første episodene. Kanskje er det vanskelig uansett å forstå alt, da mye av det Renate snakker om må erfares. Det som hjelper meg å forstå er at jeg har erfaring med personlig utvikling gjennom meditasjon. Dette er en podcast verd å lytte til for å finne ut om den kan være til hjelp i egen utvikling.

Sankeliv

Tusen takk for fin podcast, forståelig og fine eksempler.

Randi Jensen

Delta i diskusjonen:

>