En podcast om sjelskraft

Terapeut med mirakler


37. Blokkeringshistorier

PUBLISERT 11. NOVEMBER 2021 | RENATE LYSE | ALLE EPISODER

Har du viklet deg inn i historier som blokkerer deg? Da er det på tide å vikle deg ut igjen - slik at du kan begynne å skape deg nye historier. I denne episoden av podcasten går vi inn i episode 2 av Lyseffekten og her blir du kjent med de åtte mest vanlige blokkeringshistoriene vi bærer med oss. Hvilke bruker du å vikle deg inn i?

Hva blokkerer deg?

De fleste leter etter egenkjærlighet på innsiden av noe jeg kaller blokkeringshistorier. Da du ble født hadde du en naturlig kontakt med egenkjærligheten inni deg. Etter hvert som du ble større, ble du viklet inn i historier som lurte deg til å tro at du ikke er verdt å elske. Alle disse blokkeringshistoriene holder deg adskilt fra kjærligheten, som er din fødselsrett. Det er som om historiene tar lyset som skinner inni deg og senker deg ned i mørket, slik at du ikke lengre kan se deg selv, og dermed glemmer du hvem du egentlig er. Historiene begrenser deg - og de holder deg adskilt fra egenkjærligheten som finnes et sted inni deg.

Å lete etter egenkjærligheten ved å gå inn i blokkeringshistoriene, hindrer deg i å se den større sammenhengen i det hele. Vi har alle sammen en tendens til å bli dratt inn i historiene som om vi sitter i en båt som blir tatt av et dragsug. Det er vanskelig og nesten umulig å finne veien ut. 

Alle blokkeringshistoriene skaper indre smerte, uro og ubehag. De skaper lidelse og sykdom. De stopper den naturlige flyten av energi. Jeg bruker også å kalle dem for smertehistorier. De er ofte ubevisste og når vi mister oss selv inn i dem, mister vi også oss selv. Det finnes mange forskjellige typer, og her skal jeg dele 8 av dem:

De åtte blokkeringshistoriene

#1 Skamhistorier
«Det er noe galt med meg. Jeg har ikke gjort noe feil, jeg er selve feilen. Fordi noe er feil inni meg, er jeg et annenrangs menneske og jeg er ikke like verdifull som andre. Det jeg har å tilby gjennom den jeg er, er ikke bra nok for verken meg selv eller andre.». Disse historiene er ødeleggende for følelsen av den vi er som menneske - og den verdien vi opplever at vi har.

#2 Offerhistorier
«Andres makt avgjør hvem jeg opplever at jeg er, hvilke muligheter jeg har og hva jeg kan gjøre. Jeg kan ikke lykkes fordi situasjonen er slik den er, så derfor er det egentlig ikke vits i å prøve. Jeg kan ikke ta ansvar for meg selv eller situasjonene jeg er i, fordi jeg har ikke noe annet valg enn å godta at verden stopper meg.». Disse historiene handler om å gi fra seg sin egen makt til en overmakt. 

#3 Unngåelseshistorier
«Nei, det er ikke mitt problem. Det er ganske ubehagelig å kjenne på hva dette gjør med meg, så det gjør jeg ikke. Skal vi snakke om noe annet i stedet?» Dette er historier om å ikke ta innover seg det som skjer, for å unngå å ta ansvar og å slippe og erkjenne realitetene.  

#4 Kamphistorier
«Ingenting kommer på et sølvfat, jeg må kjempe for alt. Suksess kommer kun gjennom hardt arbeid. Ingenting kommer gratis. Alle har det mye lettere enn meg, og jeg skjønner ikke hvorfor jeg må slite så hardt. Jeg synes ærlig talt at ting kunne vært lettere.» Dette er historier om å måtte kjempe for å lykkes, slik at man må yte mye mer for å få de samme resultatene som andre. 

#5 Skyldhistorier
«Det er andre sin feil eller det er min feil, og jeg skulle ønske det var annerledes. Situasjonen er ikke slik den burde være, og noen (helst andre) er årsaken til at situasjonen har oppstått. Noen burde si unnskyld». Dette er historier om rettferdighet, om å dømme ved å ha fokus på at noe er rett eller galt. Det vi egentlig driver på med er skyldfordeling, uten å egentlig ville ta ansvaret selv.

#6 Bekymringshistorier
«Det er så mye som kan gå galt, som helt sikkert kommer til å gjøre det. Derfor må jeg prøve å løse opp i problemet før det oppstår, slik at vi ikke havner i uføre. Det er lurt å forberede seg mot farene som lurer. De kommer garantert!» Dette er historier om å beskytte seg mot et ubehag eller en fare som kan oppstå i framtiden.

#7 Pengehistorier
«Jeg har for lite og det er ikke nok til meg. Dessuten er penger av det onde, og siden jeg er et godt menneske trenger jeg ikke penger. Jeg klarer meg fint jeg, men jeg har aldri mer enn det jeg trenger. Av og til har jeg ikke engang nok til å klare meg bra heller. Men hvem vet, jeg fortjener sikkert ikke mer og jeg får bare holde ut til jeg dør.». Dette er historier om å mangle nødvendige ressurser som gir næring til vekst. Penger er energi som bytter form, som verken er ond eller god.

#8 Kulturhistorier
«Vi har alltid gjort det slik - og derfor skal vi ikke endre oss nå.». Dette er historier om regler om skikk og bruk, som vi lærer oss å følge for å opprettholde ro og orden. Noen ganger mister vi oss selv når kulturen blir for sterk og kvelende.

Blokkeringshistoriene fungerer som en stopper for indre vekst og de holder deg i et liv av trelldom. Gi slipp på dem.

Click to Tweet

Hva sendes ut på din indre høytaler 

Hvilke blokkeringshistorier sendes ut på din indre høytaler? Som vi skal se på senere fungerer blokkeringshistoriene som en stopper for indre vekst og de holder deg i et liv av trelldom. Du blir en slave av andres makt, i stedet for å reise deg opp der du kan erfare din fulle storhet. Hint: Det lyset vi leter etter, det er deg. Du er lyset! Disse historiene senker frekvensen på ditt indre lys - og skaper følelser som trekker deg ned. De skaper en tung energi, de senker hastigheten på vibrasjonene i cellene dine og reduserer ditt indre lys til et lite blaff. Lever du gjennom blokkeringshistoriene, vil du skape flere situasjoner som blokkerer deg. Gir du slipp på dem, så kan du skape deg en helt ny historie. 

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Lytt til denne om du ønsker. Jeg syns den er helt fantastisk bra.

Mona Velten

Kjempefin podcast med veldig viktige temaer. Renate forklarer veldig godt og engasjerende temaer om ligger dypt i oss og påvirker oss på en måte som vi kanskje ikke er klar over. Veldig gjenkjennelig. Tusen takk!

Anne Grethe Thoresen

Tusen takk for fin podcast, forståelig og fine eksempler.

Randi Jensen

Delta i diskusjonen:

>