En podcast om sjelskraft

Terapeut med mirakler


40. Hvordan snakker et hjerte?

PUBLISERT 2. DESEMBER 2021 | RENATE LYSE | ALLE EPISODER

Jeg tror vi er nødt til å lære oss et nytt språk. I stedet for ord, trenger vi å lære oss hvordan hjertet og sjelen snakker. Klarer du å lytte til pausene mellom tankene dine? Kan du kjenne hvordan glede skaper en lykkerus som fyller hele kroppen. Hva om du begynte å styre etter gleden?

Følelsesmessig resonans

Resonans er en av nøklene til å finne veien inn til egenkjærligheten. Det er verktøyet vårt indre guidingsystem bruker. Se for deg et et kompass som gir en lett vibrasjon når pila peker i rett retning og en vislelyd når pila peker i feil retning. Det er ikke lett å høre signalene i en støyende hverdag. Men er du stille over litt tid, kan du trene deg opp til å legge merke til hva det indre kompasset ditt sier. Det er derfor du skal legge merke til pausene mellom tankene, slik at du kan lytte til signalene fra kompasset.

Resonans er kommunikasjonen som skjer mellom deg og det indre kompasset ditt. Når du har god kontakt med det indre guidingsystemet ditt, kan vi si at du er indre styrt og står stødig i deg selv. Hva andre mener er ikke så viktig, fordi du kjenner inni deg hva som er best for deg. Men når kontakten med det indre kompasset mangler, vil du måtte stole på andre ting som tankene dine eller andre mennesker. Siden tankene dine som regel kommer fra ditt falske selv, er det lett å ta valg på egoets premisser i stedet for det som er ditt sanne jeg. Bor du inne i en historie om at du må kjempe, vil du lytte til tankene dine om at du må jobbe hardt. Men om du stopper opp for å lytte etter pausene mellom tankene, får du kanskje signaler om at hjertet ditt vil noe helt annet.

Mitt bilde på resonans er når følelsene og sjelen sender signaler mellom seg på en åpen kommunikasjonslinje. Resonansen er signalene som gir gjenklang på linja. Energien i kroppen vider seg ut og den flyter fritt helt uten hindringer. Tenk på en situasjon der du var entusiastisk og glad, og studer hvordan energien i kroppen din kjentes ut i øyeblikket.

Stopper du opp for å lytte etter pausene mellom tankene, får du kanskje signaler om hva hjertet ditt egentlig vil.

Click to Tweet

Når vi ikke lengre lytter

Når du presses til å gjøre ting du egentlig ikke vil eller du prøver å overtale deg selv til å gjøre noe du innerst inne ikke vil, så slår det seg en krøll på linja til det indre navigasjonssystemet. Det slutter å virke. Energien i kroppen stopper opp og det blir en energimessig forstoppelse. Du er ikke i kontakt med den pulserende livsnerven inni deg selv. Det er noe som er borte og du kjenner på en indre tomhet. Kanskje blir du nummen.

Når du ikke bruker det indre navigasjonssystemet, så forsvinner kontakten med det sakte bort. Er du helt ute av trening, kan det ta litt tid før du får kontakt med det igjen. Men når du åpner opp for å lytte etter resonansen i kroppen, så sparker du systemet i gang igjen. Det harker og hoster litt i starten, kanskje. Men med jevnlig bruk så går det som smurt.

Min morfar hadde en gammeldags walkie talkie når han var ute å kjørte postbilen. Han var postmann. Var walkie talkie’n ikke stilt inn riktig eller var ute av dekning, så skurret det. Jeg var fem år og hjemme hos mormor. Når morfar prøvde å nå igjennom var det vanskelig å høre hva han sa i radioen. Men i det øyeblikket kontakten ble god, så ble stemmen tydelig. Slik er det også med resonansen. Skal du høre den indre stemmen din snakke, så må du stille deg selv inn på rett stasjon. De ulike kanalene har ulike frekvenser. Noen av kanalene har frekvensen til skam, andre kanaler har frekvensen til håpløshet. Men den kanalen som sjelen snakker igjennom, har frekvensen til kjærlighet.

Skam har en veldig lav frekvens, mens kjærlighet har den høyeste frekvensen. Å hoppe fra kanalen for skam til kanalen for kjærlighet, vil ikke fungere for deg dersom spranget blir for stort. Da må du velge den høyeste tilgjengelige kanalen. Er du full av skam, vil den høyeste tilgjengelige kanalen kanskje være sinne. Det er likevel et hakk høyre opp på skalaen fra skam - og det er derfor en forbedring å være sint!

Hemmeligheten med resonans er at det må kjennes sant ut for deg, og det er det som gjør det til et fantastisk verktøy å styre etter. Hva om du la mindre vekt på tankene dine og mer vekt på resonansen i kroppen?

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Gir ro

Renate har en behagelig stemme og forklarer så interessant og tydelig. Det tar tid å forstå det Renate snakker om og det er derfor nyttig å begynne med begynnelsen, altså med de første episodene. Kanskje er det vanskelig uansett å forstå alt, da mye av det Renate snakker om må erfares. Det som hjelper meg å forstå er at jeg har erfaring med personlig utvikling gjennom meditasjon. Dette er en podcast verd å lytte til for å finne ut om den kan være til hjelp i egen utvikling.

Sankeliv

Lytt til denne om du ønsker. Jeg syns den er helt fantastisk bra.

Mona Velten

Kjempefin podcast med veldig viktige temaer. Renate forklarer veldig godt og engasjerende temaer om ligger dypt i oss og påvirker oss på en måte som vi kanskje ikke er klar over. Veldig gjenkjennelig. Tusen takk!

Anne Grethe Thoresen

Delta i diskusjonen:

>