En podcast om sjelskraft

Terapeut med mirakler


42. Værefølelsen

PUBLISERT 16. DESEMBER 2021 | RENATE LYSE | ALLE EPISODER

Har du kontakt med en dobbel opplevelse av det du erfarer? En opplevelse av det som skjer og en opplevelse av deg selv i øyeblikket. Du ser fuglene fly på himmelen. Skyene driver forbi. Fjelltoppene strekker seg opp til himmelen. Du blir oppmerksom på et nærvær inne i deg selv. På din egen pust. Du føler deg hjemme i deg selv. Du føler din egen væren i det å være. Du føler værefølelsen. 

Tilstedeværelse


I den engelske litteraturen finnes det et begrep «is’nes». Det handler om å være så fullt og helt tilstede i øyeblikket at du kommer i kontakt med din egen eksistens. Du blir oppmerksom på det som er i det som er. Det er som om en helt ny dimensjon kommer fram. Sansene er helt skjerpet og du er helt tilstede i opplevelsen av øyeblikket. I stedet for å være opptatt av historien du forteller om det du opplever, blir du oppslukt av det du faktisk opplever og din følelse av å være til i øyeblikket. Du stopper opp og kjenner at «Jeg er». Du kan kjenne din egen livfullhet som en vibrasjon i kroppen. Du kjenner at du lever. Du sanser. Du lukter hvordan skogen lukter. Kjenner huden berøre en knudrete trestamme. Med øynene ser du små dråper med dugg hengende ned fra et grønt blad. Og når du lytter innover i deg selv kan du kjenne en resonans og tilstedeværelse i deg selv som gjør at du får lyst å gråte over hvor vakkert alt er.

Den norske oversettelsen av «is’nes» ville være «er’nes», men det er ingen god oversettelse. En dag jeg var ute å gikk en tur i skogen slo det meg at den perfekte oversettelsen av «is’nes» er «værefølelse». Værefølelsen er følelsen av væren. Den kommer naturlig når du er i kontakt med din egen opplevelse av væren. Når du tar en pause fra tankene, er det værefølelsen du kjenner. I værefølelsen kan du begynne å erfare resonansen fra sjelen din.

Værefølelsen er følelsen av ditt eget nærvær i øyeblikket. Når du lever på innsiden av tankene dine, det jeg kaller det falske selvet, så kan du ikke sanse ditt eget nærvær i øyeblikket. Når du kommer ut av tankekverna kjenner du deg tom, men det er da du er full av liv. 

Når du kommer ut av tankekverna kjenner du deg tom, men det er da du er full av liv.

Click to Tweet
profile-pic
profile-pic
profile-pic

Gir ro

Renate har en behagelig stemme og forklarer så interessant og tydelig. Det tar tid å forstå det Renate snakker om og det er derfor nyttig å begynne med begynnelsen, altså med de første episodene. Kanskje er det vanskelig uansett å forstå alt, da mye av det Renate snakker om må erfares. Det som hjelper meg å forstå er at jeg har erfaring med personlig utvikling gjennom meditasjon. Dette er en podcast verd å lytte til for å finne ut om den kan være til hjelp i egen utvikling.

Sankeliv

Jeg gleder meg til hver podkast som kommer fra Renate. Det gir med så mye å lytte til det hun formidler. Tar til meg esensen, lar den vokse i meg. Gir meg inspirasjon til å gå min vei i livet. Finne meg, Bli den beste versjon av meg.

Dagrun

Lytt til denne om du ønsker. Jeg syns den er helt fantastisk bra.

Mona Velten

Delta i diskusjonen:

>