En podcast om sjelskraft

Terapeut med mirakler


47. Du er ikke det du tror du er

PUBLISERT 21. JANUAR 2022 | RENATE LYSE | ALLE EPISODER

Du er så utrolig mye større enn du tror du er. Du er krafta bakenfor ordene. Tankene kan aldri romme alt du er, fordi tankene begrenser virkeligheten. Tankene begrenser deg. Du er nærværet. Den rene bevisstheten. Kan du kjenne det?

Hvem er du egentlig?

I starten av denne samtalen, som du og jeg har nå, snakket vi om blokkeringshistoriene. Du husker dem? Hvis ikke, gå tilbake til delen om blokkering. 

Når du gjør deg selv om til en ide eller et bilde, låser du deg selv fast i et perspektiv og dermed begrenser du deg selv ned til en liten del av alt hva du er. Da oppstår det en blokkering, som skaper en stagnasjon. Blokkeringshistoriene holder deg fast i en historie du forteller om deg selv. Disse historiene er skapt ut av erfaringene du har gjort deg. Men helt uavhengig av erfaringene dine, har du også tolket dem. Og du bærer med deg tolkningene videre - og holder fast på dem. På den måten kaster du tolkningene inn i framtiden - og du opplever å bli holdt fast. 

I stedet for å tro at du er det du TROR du er; altså historiene du har om deg selv, er min invitasjon å begynne og se på deg selv som en prosess i øyeblikket. Du er alltid i endring. Tanker og følelser kommer og går. 

For å hjelpe deg til å fatte hvor ufattelig stor du er, la oss eksperimentere med noen metaforer. 

Væren er som:

  • Å være den tomme flata på et umalt kunstlerret der fargene og formene er i stadig endring. Tankene og følelsene er som fargene og formene som blir malt på den tomme flata.
  • Operativsystemet på en datamaskin, der tankene og følelsene er ulike programmer som kjører. Programmene kan lukkes ned, men operativsystemet er evigvarende. 
  • Himmelen, der tankene og følelsene er skyene som passerer. Himmelen er uforanderlig, selv om skyene som passerer har ulike former.
  • Det store havet, der tankene og følelsene er som bølgene på overflata. Dybde i havet er like stort, uansett formen på bølgene.
  • Som et enormt slott, der tankene og følelsene er ulike rom i det store slottet.

Væren er helheten i alt som er. Bruker vi ordet Gud, er betydningen av begrepet forurenset med tusenvis av tolkninger av noe som ikke kan tolkes. Når du er tilstede i væren kommer du i kontakt med en kraftfull energi som du bare finner i øyeblikket. Ken Wilber kaller kontakten med denne energien for «one taste» og beskriver det som smaken du får når du er i ett med øyeblikket. 

Du er det evige øyet som ser alt som blir skapt og som oppløses i en evig dans. 

Click to Tweet

Nye verktøy

Du er det evige øyet som ser alt som blir skapt og som oppløses i en evig dans. Det er som å være i fødselsøyeblikket for det som er på vei inn i nåtiden - og se hvordan alt organiserer seg. I denne tilstanden oppheves tiden. Du er helt stille og du er den som ser hvordan alle ting beveger seg. 

Den sanne deg er det evige øyet som SER at du SER. Blir det litt forvirrende å forstå, tenk det et filmkamera. Du er den som står både bak kamera og foran kamera. Bak kamera ser du deg selv foran kamera, og når du er foran kamera kan du ane at det er noe i deg som betrakter deg på avstand. Væren i deg er bak kamera, mens alle formene du tar i livet ditt er foran kamera. Personligheten er foran kamera.

Når du lever som om du bare eksisterer foran kamera, uten kontakt med væren, har du mistet deg selv inn i formen du tar. Da kan du kjenne at det er noe som mangler, og det du mangler er kontakten med væren som er bak kamera. 

Et annet bilde vi kan bruke er når du tegner opp en linje med to endepunkter i enden av linja, en på hver side. I det ene endepunktet er væren som ren bevissthet og i det andre endepunktet er formen du tar, det som er din personlighet. Når du tror du er historien du forteller om deg selv, altså det falske selvet, er du låst fast til kun det ene endepunktet uten at du er klar over at det motsatte endepunktet væren eksisterer. 

Når du er i kontakt med væren er du samtidig i kontakt med sjelen din - og med egenkjærligheten. Sjelen din har en helt annen agenda for livet ditt enn det falske selvet, som er opptatt av å styrke seg selv gjennom anerkjennelse og prestisje. For sjelen er du en suksess bare ved å puste. Og når du begynner å puste i takt med sjelen din i øyeblikket, åpner du deg opp som en blomst som er klar for å leve det livet du var ment å leve. 

Dypt inne i deg har du en tilstand som er fult av englestøv og magi, med ekstraordinære gaver som gjør deg unik i hele verden. Bare du kan være deg. Men hvem er du egentlig? Og hva er denne dype lengselen du har inne i deg selv, som gjør at du velger å grave deg dypt inn i deg selv for å finne …deg selv?

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Klok og kraftfull

Hjertevarm og klok podcast som verkeleg kan utvide og nære bevisstheten om livet du ønsker. Anbefales!

Britthus

Gir ro

Renate har en behagelig stemme og forklarer så interessant og tydelig. Det tar tid å forstå det Renate snakker om og det er derfor nyttig å begynne med begynnelsen, altså med de første episodene. Kanskje er det vanskelig uansett å forstå alt, da mye av det Renate snakker om må erfares. Det som hjelper meg å forstå er at jeg har erfaring med personlig utvikling gjennom meditasjon. Dette er en podcast verd å lytte til for å finne ut om den kan være til hjelp i egen utvikling.

Sankeliv

Lytt til denne om du ønsker. Jeg syns den er helt fantastisk bra.

Mona Velten

Delta i diskusjonen:

>