En podcast om sjelskraft

Terapeut med mirakler


51. Å bli opplyst innenifra

PUBLISERT 18. FEBRUAR 2022 | RENATE LYSE | ALLE EPISODER

Har du noen gang opplevd å få en god ide? Det kjennes ut som om hele hodet blir lyst opp fra innsiden i det du får en aha-opplevelse. Kjenner du til uttrykket «Det gikk opp et lys for meg» - og har du sett at når en tegneseriefigur får en god ide så markeres det med en lyspære på tegningen? Det er fordi vi har en fellesmenneskelig erfaring med et lys inni hodet vårt når vi får en god ide!

Det gikk opp et lys for meg


Du kan jo bortforklare lyset med at når visse nevroner i hjernen kobles sammen, så lyser de så kraftig opp inni der at det kjennes ut som om et lysblaff på innsiden av skallen. Uansett hva det er, er min erfaring at lyset kommer når vi sklir inn i en bevissthetstilstand som følges av dyp glede og tilstedeværelse. Lyset er virkelig, men det kan bare sees når vi er i bevissthetstilstanden der lyset er synlig. Er du i den nedre delen av den emosjonelle stigen, kan du ikke se lyset.

Min erfaring med lyset startet for over 20 år siden. En kveld jeg dro på et møte sammen med noen venner så jeg det. Helt bokstavelig. På scenen sto det et menneske med intens tilstedeværelse plassert mot et sort sceneteppe. Han er entusiastisk og full av liv, og mens jeg ser på han kan jeg se et lys som omkranser hodet. Når han går et skritt til venstre følger lyset med, men selve formen på lyset forandrer seg. Jeg husker jeg ble mer opptatt av å studere lyset enn å høre hva han hadde å si. Først trodde jeg at det var en lyskaster mot hodet, men etterhvert gikk det et lys opp for meg. Jeg så auraen hans. Han strålte. Det var en mann med karisma. Og nå forstår du kanskje hva karisma er - og hvordan mennesker med karisma tiltrekker seg spennende mennesker? De kan kjenne lyset. De flokket seg om han som bier rundt honning.

Har du noen gang sett inn i øynene til et menneske og fått følelsen av at det er en kraft som stråler igjennom sammen med blikket? Det er som om noe større enn personen du snakker med er tilstedet. Øynene er så fulle av liv at de renner over av kraften som skinner igjennom dem. Når du ser på film er det skuespillere som klarer å formidle det indre lyset gjennom øynene sine og gjennom sin egen tilstedeværelse, som får jobben. Da er det vi som er som bier rundt en kassasuksess av en film som om den var laget av ekte honning.

Har du erfaringer med lyset?  

Det er som om noe større enn personen du snakker med er tilstedet.

Click to Tweet
profile-pic
profile-pic
profile-pic

Jeg gleder meg til hver podkast som kommer fra Renate. Det gir med så mye å lytte til det hun formidler. Tar til meg esensen, lar den vokse i meg. Gir meg inspirasjon til å gå min vei i livet. Finne meg, Bli den beste versjon av meg.

Dagrun

Kjempefin podcast med veldig viktige temaer. Renate forklarer veldig godt og engasjerende temaer om ligger dypt i oss og påvirker oss på en måte som vi kanskje ikke er klar over. Veldig gjenkjennelig. Tusen takk!

Anne Grethe Thoresen

Klok og kraftfull

Hjertevarm og klok podcast som verkeleg kan utvide og nære bevisstheten om livet du ønsker. Anbefales!

Britthus

Delta i diskusjonen:

>