En podcast om sjelskraft

Terapeut med mirakler


56. Å møte veggen

PUBLISERT 25. MARS 2022 | RENATE LYSE | ALLE EPISODER

Noe må dø, for at noe nytt kan vokse fram. Noe må tømmes, for at noe nytt kan fylles på. I det øyeblikket du har møtt veggen og du forstår med hele deg at dette gjorde vondt, så vokser det samtidig opp en erkjennelse av at du aldri vil oppleve det igjen. For første gang ser du deg selv med et nakent og ærlig blikk. Du har ikke noe annet valg. 

Å møte seg selv

Det falske selvet er bygget opp på falske premisser om hvem du egentlig er. Det er utrolig hva vi kan gjøre fordi vi tror på historiene vi forteller oss. Før episoden på badegulvet i 2015 hadde jeg løpt rundt i mange år for å rydde opp for alle andre, unntatt meg selv. Jeg blokkerte meg selv. Jeg kjempet i mot strømmen i stedet for å følge den. Jeg var helt utslitt og uten gnist. Men på baderomsgulvet følte jeg meg klar i meg selv for første gang - og jeg visste med et klarsyn at jeg kom til å dukke opp i helt nye omgivelser og i en ny form.

Jeg hadde gjennomgått en slags form for død, der noe døde og noe nytt var i ferd med å vokse fram. Mange mennesker som blir utsatt for en nær-døden-opplevelse kommer ut av den med et helt annet forhold til seg selv og til verden. De har sett og har opplevd noe som forandrer dem som menneske. Men du trenger ikke å fysisk nesten dø, for å oppleve en så dyp transformasjon. Det holder at det falske selvet dør og går i oppløsning. Det er en reinkarnasjon som skjer i løpet av livet, som løfter deg opp til en ny tilstedeværelse i deg selv.

Mange mennesker som blir utsatt for en nær-døden-opplevelse kommer ut av den med et helt annet forhold til seg selv og til verden.

Click to Tweet

Døra inn til selvet

Da jeg kjempet i mot strømmen, kunne jeg aldri ha forutsett det miraklet som skulle komme. Hadde jeg sett det, ville jeg ha svømt med strømmen og inn mot kjernen for å komme raskere fram til den transformasjonen som var i ferd med å skje inni meg. Men fordi jeg ikke hadde tillit nok til prosessen inni meg, svømte jeg i mot og jeg forsøkte å finne alle verktøy som kunne dra meg ut av malstrømmen.

Du kan ikke se miraklene i mørket, du kan bare se de i lyset. Lyset er bevissthet som skinner inni deg, men du blokkerer deg selv fra å se miraklene. Du må bare stole på at strømmen fører deg dit du er ment å reise, slik at du oppdager de miraklene du er ment å oppdage. Flyt med i stedet for å kjempe i mot. Båten du sitter i er som væren og når du overgir deg til nærværet i deg selv, har du den støtten du trenger for å reise trygt igjennom. Når du blir sugd ned under overflata er det bevisstheten (væren) som tar deg trygt igjennom. Mister du bevisstheten, glemmer du hvem du egentlig er og da kan det ta lang tid før du vender tilbake til reisa. Men reisa venter på deg til du er klar igjen, fordi det som lokker på deg det kan aldri dø. Den uforanderlige og evigvarende bevisstheten er et bakteppe for alt som hender i livet ditt, og du kan slippe tilstedeværelsen av en høyere kraft inn i livet ditt når du er klar for å åpne opp for den. 

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Tusen takk for fin podcast, forståelig og fine eksempler.

Randi Jensen

Jeg gleder meg til hver podkast som kommer fra Renate. Det gir med så mye å lytte til det hun formidler. Tar til meg esensen, lar den vokse i meg. Gir meg inspirasjon til å gå min vei i livet. Finne meg, Bli den beste versjon av meg.

Dagrun

Lytt til denne om du ønsker. Jeg syns den er helt fantastisk bra.

Mona Velten

Delta i diskusjonen:

>