En podcast om sjelskraft

Terapeut med mirakler


60. Dyptpløyende egenkjærlighet

PUBLISERT 29. APRIL 2022 | RENATE LYSE | ALLE EPISODER

Vi lengter alle hjem til oss selv, men vet du egentlig hva det innebærer? Det finnes de som sier at alt blir bra bare du tenker positivt, men jeg tror det kan være skadelig. Å finne veien hjem går alltid gjennom smerte. Det handler om å møte smerten med dyptpløyende kjærlighet. 

Dyptpløyende renselse


På innsiden av deg selv har du tilgang til ditt personlige nirvana. Nirvana er en tilstand av indre fred og dyp glede, som er en naturlig tilstand når uro, ufred og lidelse forsvinner. Etter å ha levd med mitt personlige nirvana på innsiden av meg selv i noen år nå, er min erfaring at kjærligheten er vår naturlige tilstand når vi er tilstedet i oss selv. Den naturlige tilstanden, nærværet, er den jeg er. Ergo er jeg tilstanden av naturlig kjærlighet. Jeg er.

Men å finne veien inn til nirvana er en reise gjennom smerte og ubehag. Du kan ikke finne tilstanden med dyp tilstedeværelse i øyeblikket ved å ta ei overflatisk hurtigrute, som navigerer deg forbi alle undertrykkende følelser og egenskaper. Smerte er en guide på reisen. Som historien med båten i kulpen illustrerer, går transformasjonen gjennom en dødsprosess der du blir dratt under og alle illusjoner om deg selv dør bort, og når du kommer opp igjen har du kontakt med en naken og rå sannhet om deg selv. Du blir født på ny, igjen og igjen, til alt som ikke er deg er vasket bort. Det eneste som er igjen er ren bevissthet og en indre opplevelse av kjærlighet og fred.

Det høres kanskje brutalt ut å skulle gjennom en slik dødsprosess, men alternativet er verre. Når du kjemper i mot inne i kulpen ved å prøve å svømme på tvers av motstanden, er livet vanskelig. Kanskje klarer du å komme deg ut av virvelen som drar deg ned i dragsuget, men ei lignende kulp kommer til å møte deg litt lengre ned i elva. Du kan prøve å unngå å havne i kulpa og alle kulper etterpå, men det er som å skulle leve livet i flukt fra deg selv. Det er et vanskelig liv å leve, jeg har prøvd det. Og det har antakeligvis du også. Det er ikke et godt liv, fordi du ikke er tilstede i det.

Den enkleste veien er å la seg føre igjennom malstrømmen og inn i transformasjonen, der du gjennomgår en gjenfødelsesprosess lik en sommerfugl inni en puppe. 

På innsiden av deg selv har du tilgang til ditt personlige nirvana.

Click to Tweet
profile-pic
profile-pic
profile-pic

Gir ro

Renate har en behagelig stemme og forklarer så interessant og tydelig. Det tar tid å forstå det Renate snakker om og det er derfor nyttig å begynne med begynnelsen, altså med de første episodene. Kanskje er det vanskelig uansett å forstå alt, da mye av det Renate snakker om må erfares. Det som hjelper meg å forstå er at jeg har erfaring med personlig utvikling gjennom meditasjon. Dette er en podcast verd å lytte til for å finne ut om den kan være til hjelp i egen utvikling.

Sankeliv

Tusen takk for fin podcast, forståelig og fine eksempler.

Randi Jensen

Kjempefin podcast med veldig viktige temaer. Renate forklarer veldig godt og engasjerende temaer om ligger dypt i oss og påvirker oss på en måte som vi kanskje ikke er klar over. Veldig gjenkjennelig. Tusen takk!

Anne Grethe Thoresen

Delta i diskusjonen:

>