En podcast om sjelskraft

Terapeut med mirakler


65. Indre fred

PUBLISERT 2. JUNI 2022 | RENATE LYSE | ALLE EPISODER

Det finnes en evig fred inne i oss som aldri lar seg ødelegge, bare overdøve. Kaoset i hverdagen kan bli så høyt at du ikke hører stillheten på innsiden av deg selv. Men den finnes der inne som en vedvarende invitasjon som aldri forsvinner, og som du alltid kan komme tilbake til. 

Til evig tid


Bevisstheten som strømmer gjennom deg kan ikke ødelegges. Du kan legge deler av deg selv øde, slik at du blir øde lagt. Men bevisstheten din kan aldri ødelegges. Sannheten er at du aldri kan gjøre om på det du har blitt bevisst. Du kan ikke nedgradere bevisstheten, bare oppgradere den. Derfor seiler både du og jeg mot stadig økt bevissthet. Når veksten i bevisstheten når et punkt vil du utvikle en dobbel oppmerksomhet; du er den som ser og seeren. Du er både bak kameraet som en naturlig tilstand av væren og foran kamera som en personlighet. Tidligere hadde du bare oppmerksomhet på det du holdt på med, mens nå har du et nytt lag av oppmerksomhet. Du er oppmerksom på at du er oppmerksom.

I denne tilstanden av væren, er ingen en trussel, fordi du gjenkjenner at også andre har den samme væren i seg. All uro, frustrasjon og kaos handler om prosesser og transformasjon. Løsningen er å forplikte seg til å leve med en praksis som minner deg på å komme tilbake til den naturlige tilstanden av fred i øyeblikket.

Å leve på en måte som gjør oss våkne for hvem vi er, er et personlig ansvar. Vi kan ikke ta ansvar for å vekke andre som ikke vil la seg vekkes. Den beste måten du kan vekke andre, er ved å være våken selv. Den indre freden du utstråler vil smitte over på andre. Din rene tilstedeværelse i øyeblikket er nok til å vekke verden.

Før vi avslutter, vil jeg invitere deg til å tenke over hvordan du kan støtte deg selv gjennom en praksis som holder deg våken. Det er lett å skli inn i drømmeverden skapt av det falske selvet, men det er også like lett å avsløre det ved å komme tilbake til øyeblikket. Stopp opp. Pust. Lytt til pausene mellom ordene. Vær tilstedet. Mediter. Bruk oljene dine. 

Bevisstheten som strømmer gjennom deg kan ikke ødelegges.

Click to Tweet
profile-pic
profile-pic
profile-pic

Jeg gleder meg til hver podkast som kommer fra Renate. Det gir med så mye å lytte til det hun formidler. Tar til meg esensen, lar den vokse i meg. Gir meg inspirasjon til å gå min vei i livet. Finne meg, Bli den beste versjon av meg.

Dagrun

Lytt til denne om du ønsker. Jeg syns den er helt fantastisk bra.

Mona Velten

Klok og kraftfull

Hjertevarm og klok podcast som verkeleg kan utvide og nære bevisstheten om livet du ønsker. Anbefales!

Britthus

Delta i diskusjonen:

>