Fizz i karet

Da vi bygget om badet, var det en ting jeg bare måtte ha: Badekar! Det har blitt et fantastisk sted å fylle på energilagrene. Hva er vel bedre enn å ta med deg ei badebombe i badekaret?

Her skal jeg vise deg ei enkel oppskrift, etterhvert kommer det ei oppskrift med sitronsyre og epsomsalt i. Jeg skal eksperimentere for å finne den aller beste oppskrifta som gir sikkelig fres når du slipper den i vannet. Men denne oppskrifta er enkel å komme i gang med!

Du trenger Natron, former for å støpe i og eterisk olje som hjelper deg til å flyte inn i en harmonisk tilstand… Oppskrifta er enkel, og du trenger egentlig ikke veie den opp. Men ønsker du å ha et utgangspunkt så kan du bruke denne oppskrifta.

 

Oppskrift

350 g natron
7-8 ss vann
15 dråper eterisk olje

Vei opp natron. Jeg endte opp med å bruke ca 750 gram for å fylle formene mine. Har du mindre former, så trenger du mindre masse.

Ha i 1 ss vann om gangen helt til du kjenner at massen begynner å forme seg. Massen skal kjennes ut som våt sand. Jeg brukte 8 ss på 350 g.

Ha i eteriske oljer. Jeg valgte lavendel fordi den lukter så godt og den hjelper musklene til å slappe av. Jeg hadde i 15 dråper på 350 gram. Det ble kanskje litt mye, men noe fordamper også under steking.

Det kan være lurt å smøre formene først. Jeg bruke olivenolje, og den ga litt gul farge på bombene etter steking. Neste gang bruker jeg kokosolje.

Press massen hardt ned i formene.

Sett de i stekeovnen i 40 minutter på 175 grader. Og ha de deretter i fryseren i 15 – 30 minutter slik at de stivner. Da er det lettere å få de ut av forma.

Slik ble mine badebomber. Nå gleder jeg meg til å prøve de neste gang jeg skal ligge å duppe i badekaret. Om du har giftfri farge kan du tilsette ulike farger på massen, slik at du får farge på de. Det må jeg prøve neste gang.

Oppbevar badebombene på glass, slik at de ikke tiltrekker seg fuktighet. Eller gi de i gave til en du er glad i – og som har badekar!

Natron har jeg kjøpt her, silikonforma og de eteriske oljene er fra doTERRA.