Ferskbrygget dalgona med kanel

Har du fått med deg den siste trenden på Insta? Dalgona iskaffe har blitt en farsott. Den er veldig enkel å lage – og smaker veldig godt. Men er det mulig å lage den fra bunnen av uten pulverkaffe? Først: Dalgona iskaffe lager du enkelt ved å blande sammen 2 ss pulverkaffe, 2 ss sukker og 2 ss kokende vann. Pisk dette til en krem. Ha isbiter i ett glass og fyll på melk. Topp glasset med kaffekremen. Ferdig! Er du som meg, så lurer du kanskje på om du kan lage kaffedrikken med ferskbrygget kaffe istedet for ferdigkjøpt pulverkaffe. Og det kan du! Tilsett litt kanel i tillegg, og du har en variant som selv hardbarkede kaffeentusiaster kommer til å misunne deg.

Oppskrift

3 kopper sterk ferskbrygget kaffe
3 ss sukker
Isbiter
Kald melk
2 dråper eterisk olje med kanel
Litt fløte for ekstra fluff
Sukkerkulør til pynt

 

Slik gjør du det

Jeg brygget sterk kaffe med kaffemaskina mi, som kverner hele kaffebønner. Det blir det nydelig kaffe av. 3 kopper tilsvarer 4,2 dl med sterk kaffe. 

Hell kaffen i stekepanna og reduser mengden vann til du står igjen med litt under 1 del kaffe.

Det går raskt, så følg med. Rør i kaffen.

Når kaffen er redusert, tilsett 3 ss sukker. Vil du lage iskaffe uten sukker, sjekk sjokoladevarianten her.

Kjør med mikser til det blir en deilig krem.

Nå er den klar!

Fyll et glass med is.

Ha i kald melk. Vil du ha den varm, dropp isen og varm opp melka først.

Tilsett 2 dråper med eterisk olje fra kanel i kaffekremen, rør rundt og ha kremen i glasset. Du kan selvsagt ha i kanel i pulverform. Men det smaker mange ganger bedre med eterisk olje. Husk å bruke helt rene eteriske oljer. Jeg bruker doTERRA sine fordi jeg vet de er helt rene. 

Nyt den enkel… eller…

…ha litt fløte i bollen med kaffekremen og pisk opp kremen som du pynter med. Du kan bruke sukkerkulør for å pynte litt ekstra. Enjoy!