Grunnoppskrift

Tror du det er komplisert å lage din egen hudkrem? Det er superlett! Du trenger kun tre ingredienser: kokosolje (som blir hard under 20 grader), sheasmør og en god olje til hud. Oljen jeg bruker her er kaldpresset avocado olje, men du kan velge en annen olje om du vil. Jeg velger alltid økologisk når jeg kan det.

Oppskrift

15 gram kokosolje, ikke fraksjonert
35 gram sheasmør
10 – 20 gram avocado olje

Du bruker mengden olje til å regulere hvor fast kremen skal bli. Har du i 10 gram blir den passe fast synes jeg. Vil du ha den litt mykere så kan du ha i litt mer olje. Mål opp ingrediensene og ha de i en bolle som tåler og varmes opp.

Sett skåla med oljene opp i et vannbad. Fyll vann i den nederste kasserollen og plasser en ny kasserolle oppi den nederste, så skrur du opp varmen slik at alt smelter. Følg godt med slik at det ikke begynner å fosskoke. Da kan det komme vann i oljen.

Etter at oljen har smeltet setter du den til avkjøling i kjøleskapet eller i fryseren. Når oljen blir kald vil den stivne. Her er det lurt å følge med slik at den ikke blir for hard. Skulle den bli for hard, la den stå i romtemperatur før du går videre til neste steg.

Nå kan du vispe kremen opp slik at den blir kremete. Bruk gjerne stavmikser.

Vips – så er hudkremen ferdig.

Nå kan du tilsette eteriske oljer etter ønske. Jeg anbefaler å bare bruke rene eteriske oljer av høy kvalitet. 

Har du lyst å lage en smertedempende krem, så finner du oppskrift på det her.

Jeg kjøpte kokosolje og avocado olje hos Meny. Sheasmør fant jeg hos min lokale Life butikk. Mine eteriske oljer kjøper jeg fra doTERRA.