Ung som en fole

Har du en kropp som trenger omsorg? Da kan du lage deg din egen lindrende hudkrem. Jeg holder meg like ung og sprek som en fole med eteriske oljer. Denne kremen blir fløyelsmyk, den smelter på huden og den lukter sinnsykt godt. I denne kremen bruker jeg rå aloe vera, men ikke la deg lure. Det er de eteriske oljene som har kraft i seg til å dempe smertene. Men aloe vera er godt for huden, og i denne kremen blir safta fra de klissete bladene rosa. Jeg bruker grunnoppskrifta for hudkrem som du kan finne her.

Denne kremen er god for å dempe smerte i korsryggen og andre plasser der du kan kjenne verk. Smør deg inn, legg deg ned og slapp litt av mens du lar oljene i kremen jobbe.

Oppskrift

15 gram kokosolje, ikke fraksjonert
55 gram sheasmør
10 gram avocado olje
20 gram rå aloe vera

Du bruker mengden olje til å regulere hvor fast kremen skal bli. Har du i 10 gram blir den passe fast synes jeg. Vil du ha den litt mykere så kan du ha i litt mer olje. Sammenligner du med grunnoppskrifta vil du se at jeg har lagt på 20 gram sheasmør i tillegg, og årsaken er at jeg har tilsatt 20 gram rå aloe vera i denne. Blir din krem for løs, tilsett litt mer sheasmør i.

Mål opp ingrediensene og ha de i en bolle som tåler å varmes opp.

Skjær av et blad med aloe vera.

Kjør aloe veraen gjennom ei sil. Jeg brukte ei skje som jeg presset geleen igjennom med. Det er en del arbeid å få den igjennom, og jeg klarte ikke å få med alt.

Sett alt over i et vannbad og varm opp til det smelter. Aloe veraen blir en klump. Den løser seg opp når du kommer opp under 50 varmegrader, og da blir den rød.

Sett den i kjøleskapet eller i fryseren til avkjøling. Følg med slik at den ikke blir helt stiv.

Pisk den opp. Bruk gjerne stavmikser, da blir den finest.

Nå er hudkremen ferdig. Nå er den klar for å få tilsatt eteriske oljer i. Det er lurt å ha de eteriske oljene i etter at du har vispet opp kremen. Jeg hadde de i før, og jeg hadde ikke råd til å kaste kremen som satt fast på vispen på grunn av at den hadde eteriske oljer i. Så jeg gikk rundt uoppfordret i huset for å finne noen jeg kunne massere bare for å få brukt opp kremen på vispen.

Jeg hadde 100 ml krem og i den hadde jeg 200 dråper eterisk olje. Til vanlig bruker jeg å ha 20 dråper i 10 ml og jeg ganget opp med 10 0g fikk 200 dråper.

Eteriske oljer

40 dråper Marjoram
40 dråper Copaiba
40 dråper Rosemary
40 dråper Turmeric
40 dråper Black Pepper

Neste gang jeg lager kremen skal jeg også tilsette Wintergreen i. Jeg anbefaler å bare bruke rene eteriske oljer av høy kvalitet. 

Jeg kjøpte økologisk kokosolje og avocado olje hos Meny. Økologisk sheasmør fant jeg hos min lokale Life butikk. Siden min aloe vera her hjemme døde, har jeg kjøpt meg en ny hos Plantasjen. Men jeg er usikker på om den er sprøytet eller ikke, så jeg har sendt Plantasjen et spørsmål om det. Aloe vera er hardfør og lite utsatt for sykdom, så jeg tipper det ikke er behov for å spøyte den. Er du usikker på om din Aloe vera er ren, så kan du bare droppe den og redusere mengden med sheasmør.

De eteriske oljene er kjøpt gjennom doTERRA.