Verdens beste Sitronkrem

Etter at jeg smakte Lemon Curd for første gang, har kremen blitt tradisjon her i huset ved høytid og lavtid. Sitronkrem passer både til hverdag og fest. Den eneste utfordringen er at den forsvinner raskt, så husk å lage nok.

Oppskrift

8 eggeplommer
300 g sukker
 Presset sitronsaft av 4 økologiske sitroner
Revet skall av 4 sitroner
200 g smør
10-20 dråper doTERRA Lemon

 

Slik gjør du det

 

Bland sammen eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i et vannbad. Varm opp kremen mens du rører helt til kremen blir tykk. Da rører du inn smør. Rør til kremen er jevn og kremete. Vent til sitronkremen har blitt litt kaldere før du har i eterisk olje, slik at den ikke fordamper. Rør alt sammen til en tykk krem. Ha på glass og sett i kjøleskapet til den har blitt kald og stiv. Ha på is, pavlova, ost – og alt annet du kan tenke deg. Den er bare nydelig!

 Finn fram 8 egg og skill ut eggeplommene.

Vei opp sukker.

Jeg anbefaler økologiske sitroner på det sterkeste, fordi du skal bruke skallet. Unngå sitroner som har blitt sprøytet.

Du trenger rasp, målebeger og ei juicepresse. Jeg bruker faktisk potetpressa til å presse sitron i, og det synes jeg fungerer mye bedre enn manuelle presser som er laget for sitron. Det blir lite søl og du får ut mye mer saft.

Rasp opp skallet på sitronen.

Press ut sitronsafta.

Bland alt i en kjele, som du setter i en større kjele med vann i. Varm opp til det tykner og kremete. Jeg bruker middels varme og jeg varmer den opp helt til det nesten koker. Rør hele tiden og varm opp forsiktig. Her kan alt gå galt og eggene kan skille seg. Tålmodighet lønner seg!

Når sitronkremen har blitt tykk, ha i smøret som er romtemperert. Rør alt inn til det blir en fin og jevn krem. 

Ha i doTERRA Lemon. Det er lett å tro at siden det er så mye sitron i kremen, så kan du droppe eterisk olje av sitron. Men tro meg, oljen hever smaken fra middelmådig til himmelsk. Det smaker helt fantastisk med eterisk olje i. Bare husk å bruke ren eterisk olje.

Ha alt i et glass med lokk på og sett i kjøleskapet. Sitronkremmen forsvinner raskt, så nyt den mens det ennå er noe igjen!